O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN

25

În inima Transilvaniei se află o salină care are o vechime de peste două milenii, scrie CNN. Astăzi, salina a devenit o atracție turistică neobișnuită, iar mii de turiști coboară în galeriile sale verticale pentru a juca mini-golf, bowling sau pentru a vâsli pe lacul subteran.

Site-ul postului de televiziune CNN a publicat mai multe fotografii cu salina Turda realizate de fotograful britanic Richard John Seymour, care a vizitat-o recent deoarece documentează peisajele modificate de om.

Salina din Turda are o vechime de 2.000 de ani și a început să fie folosită ca muzeu și parc de distracții din anul 1992, mai scrie CNN.

Mina de sare a fost închisă în anul 1932, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost folosită ca adăpost. Ulterior, înainte de a-și deschide porțile turiștilor, a fost utilizată și ca depozit de brânză.

În interiorul salinei Turda, turiștii pot să meargă la spa, să joace bowling sau mini-golf. De asemenea, în interiorul ei este și un amfiteatru cu 80 de locuri. Salina Turda este compusă din mai multe mine, aflate la o adâncime cuprinsă între 70 și 120 de metri.

„Fotografierea acestui spațiu a fost o provocare datorită dimensiunilor sale. Trecerea de la natură la antropic este una lină”, a povestit fotograful.

În trecut, salina Turda reprezenta un venit important pentru regii maghiari sau pentru Imperiul Habsburgic: pe atunci, sarea era mai valoroasă decât aurul și susținea comunitatea locală.

În anul 2008, în salina Turda au fost investite 6 milioane de euro.

Turda Salt Mine, Turda, Romania 2010
Turda Salt Mine, Turda, Romania 2010

1
2
3
4
5
6
7
SURSĂAndreea Dogar, Great News.ro
DISTRIBUIȚI

25 COMENTARII

  1. Intradevar salina de la TURDA este superba ,pacat ca desi scrie clar pe romaneste nu scrieti pe pereti.mobilier s-au gasit desti necivilizati s-o faca ,. Tot la Turda se gasesc si ruinele unui castru roman ,pacat ca nu-s puse in valoare si acestea. Ma bucur insa ca mai vin posturi de televiziune ca CNN,DISCOVERY ,SAU REDACTORI DE LAREVISTE CA NATIONAL GEOGRAFIC SI LONLEY PLANET SI NE PROMOVEAZA FRUIMUSETILE TARII NOASTRE PESTE HOTARE SI O FAC GRATUIT INTIMP CE IMBECILII DIN MINISTERUL TURISMULUI NU-S IN STARE DE NIMIC ,DAR SINT PLATITI BINE PINA SI DIN TAXA DEINTRARE LA SALINA TURDA ,DE ACEEA PROPUN CA ”MENESTERUL TURISMULUI” SA FIE DESFIINTAT CA-I INUTIL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here