Insula Eleuthera din Bahamas se numără printre cele mai spectaculoase din lume, recunoscută pentru apele albastre ale Mării Caraibilor care contrastează în mod fascinant cu albastrul închis al Oceanului Atlantic. Practic, insula găzduieşte “graniţa” dintre Marea Caraibilor şi Oceanul Atlantic printr-un pod (Glass Vindow) construit din piatră.

marea-caraibilor6 (1) marea-caraibilor3

Cu o întindere de aproximativ 180 de km, Insula Eleuthera a devenit loc de pelerinaj pentru acei turişti care îşi doresc să compare “pe viu” apele întinse ale Oceanului Atlantic, pe o parte a drumului – şi apele liniştite ale Mării Caraibilor, pe de altă parte, separate doar de o fâşie îngustă de pământ, adică de podul din piatră.

 

marea-caraibilor1 marea-caraibilor2

Podul Glass Vindow este situat la aproximativ două mile în est de Upper Bogue, în apropierea Town Grigorie, în cel mai îngust punct al Eleuthera şi leagă punctele de nord şi de sud ale insulei. Acesta a fost construit în anii ’40, după ce mai multe uragane au distrus istmul.

marea-caraibilor5 marea-caraibilor4

 

În prezent, de pe podul de piatră se poate admira frumuseţea extraordinară a culorilor contrastante şi cum apele învolburate ale Atlanticului se întâlnesc cu cele ale Mării Caraibilor.

De-a lungul lunilor ploioase de vară, atunci când furtunile sunt periculoase, departamentul meteorologic din zonă emite avertismente cu privire la trecerea podului din cauza valurilor care lovesc stâncile uriaşe din jurul podului şi pot răni turiştii.