Fotografii rare cu oamenii care au inventat unele dintre cele mai faimoase mărci din lume

- Advertisement -

Din păcate, există mărci care nu pot supraviețui mult timp pe piață, întrucât nu înțeleg mintea consumatorilor și creează strategii greșite care culminează cu pierderi foarte mari. Pe de altă parte, există și altele care au fost prezente în viața noastră de secole.

Cu toate acestea, chiar și cu atât de mulți ani de existență, se știe puțin despre originea fiecăruia dintre ei și de ce sunt numite așa cum se numesc. Prin urmare, am decis acum să dezvăluim 9 fotografii rare cu oameni care numesc unele dintre cele mai cunoscute mărci din lume:

01. Lipton
Compania de ceai cu gheață a fost fondată în 1887 de Thomas Johnston Lipton.

- Advertisement -

02. Barbie
Fondatorul brandului se numește Ruth Hendler, care a numit păpușa Barbie în cinstea fiicei ei, Barbara Milicent Roberts.

03. Nike Air Jordan
În 1984, Nike a fost inspirată de tânărul Michael Jordan pentru a crea linia „Air Jordan”, iar prima pereche a fost produsă exclusiv pentru jucător. Pe atunci, jucătorii de baschet puteau purta doar adidași albi pe teren, dar Nike a plătit o amendă de 5.000 de dolari pentru ca Jordan să-și arate noile perechi.

Strategia a funcționat și, de îndată ce modelul a fost scos la vânzare, s-a epuizat rapid.

04. Mercedes-Benz
Celebrul Mercedes-Benz a fost fondat de doi oameni: Karl Benz și Emil Jellinek, tatăl lui „Mercedes”, care apare în numele companiei.

- Advertisement -

05. Adidas
Adi Dassler a avut un vis de a oferi sportivilor cele mai bune echipamente sportive din lume, iar în 1924 a fondat „Gebrüder Dassler Schuhfabrik”. Mulți ani mai târziu, în 1954, Germania și Ungaria s-au confruntat într-un meci și Germania – care a purtat echipamentul lui Dassler – a câștigat, făcând brandul cunoscut la nivel internațional.

06. Lacoste
René Lacoste a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis din lume și a fost supranumit „crocodilul”. I-a plăcut atât de mult încât i-a cerut unui prieten să coasă un crocodil pe jacheta lui albă și așa a apărut brandul.

07. Ben & Jerry’s
În 1978, Ben Cohen și Jerry Greenfield au transformat o mică benzinărie într-un magazin de înghețată. Pe măsură ce au trecut săptămânile, cererea a crescut și nu s-a oprit niciodată.

08. Aston Martin
În 1913, Lionel Martin și Robert Bamford au decis să facă mașini, deoarece au fost întotdeauna pasionați de asta, dar numele mărcii are o istorie curioasă. Lionel Martin a participat la cursa „Aston Clinton Hill Climb”, cu unul dintre vehiculele pe care le-a condus, și a câștigat competiția. Cu asta, duo-ul a decis să pună numele de familie „Martin”, alături de „Aston”, referitor la cursa în care inginerul a fost învingător.

- Advertisement -

09. IKEA
Pentru a-și crea brandul celebru în întreaga lume, fondatorul Ingvar Kamprad a luat inițialele numelui său, prima literă a fermei în care a crescut (Elmtaryd) și prima literă a orașului în care a trăit mulți ani (Agunnaryd).