De ce britanicii circulă pe partea stângă a drumului, plus 10 lucruri normale din alte țări care descurajează străinii

- Advertisement -

1. Cand fac poze, in loc să spună „brânză”, olandezii spun „râzi de pasăre”.

Fiecare țară are o expresie diferită atunci când îi ceri cuiva să zâmbească în fața camerei. În timp ce majoritatea țărilor vorbitoare de spaniolă spun „whisky”, în Olanda „râsul de pasăre” este o expresie obișnuită , deoarece vechii fotografi obișnuiau să pună o pasăre pe camera lor.

2. Britanicii conduc pe partea stângă

- Advertisement -

In trecut, daca voiai sa calatoresti intre sate sau orase, puteai fi supus pericolului de a fi atacat sau jefuit foarte usor, asa ca, mersul pe partea stanga era un fel de masura de siguranta.

Datorita faptului ca majoritatea populatiei era (si inca este) dreptace, se calatorea pe partea stanga pentru a avea mana dreapta libera, cu care mânuiai sabia, gata de actiune pentru a te putea apara în caz ca erai atacat.

Fie ca mergeai pe jos, cu calul sau cu caruta, trebuia sa fi pregatit sa scoti sabia foarte rapid pentru a raspunde atacului.

3. Japonia folosește semafoare albastre.

În Japonia antică, existau doar 4 culori de bază: negru, alb, roșu și albastru. Ei consideră verdele o nuanță de albastru.

- Advertisement -

4. Când răspundeți la telefon în Olanda, nu salutați.

Deși majoritatea limbilor folosesc unele variante de „salut” pentru a răspunde la telefon, în Olanda, când ridicați telefonul, ar trebui să va spuneți numele , astfel încât oamenii să vă poată identifica imediat.

5. În Ecuador, camioanele de gunoi pun muzică similară cu camioanele de înghețată din America.

6. Transportul public este gratuit în Luxemburg.

7. Puteți merge pe întregul Monaco, de la nord la sud, în aproximativ 50 de minute.

- Advertisement -

Monaco, fiind a doua cea mai mică țară independentă din lume, poate fi traversată în aproximativ 50 de minute de la nord la sud. Are aproximativ aceeași dimensiune ca Central Park din New York, cu o suprafață de 1,95 km pătrați (0,75 mile pătrate).

8. În China vă puteți specializa în „Studii despre sutien”.

Denumită oficial „ Intimate Apparel Specialism ”, Universitatea Politehnică din Hong Kong a început acest program de diplomă. Acest lucru se datorează faptului că multe sutiene de la companii precum Victoria’s Secret și La Senza sunt fabricate în China.

9. Străzile din Costa Rica nu au nume

10. În Italia, cappuccino este servit doar la micul dejun.

În Italia, laptele este rar consumat ca băutură după micul dejun, deoarece este considerat a fi foarte greu . Această regulă nescrisă afectează în mod clar obiceiurile de cafea. Un cappuccino si un croissant este considerat un mic dejun întreg. Laptele din cafea după prânz sau cină nu se consumă .