Cel mai mare pește de apă dulce din lume se găsește în Amazon

- Advertisement -

Nu, acum nu va vom spune povești cu pescari, deși asa pare. Brazilia găzduiește pirarucu, cel mai mare pește de apă dulce din lume și al doilea ca mărime dintr-un râu, al doilea după sturionul belgian, găsit în Marea Neagră. Această specie în cauză, locuiește în apele bazinului Amazonului, putând ajunge până la 250 de kilograme, distribuite pe trei metri lungime.

Solzii lui sunt mai groși decât în ​​mod normal, iar acest lucru este destul de util pentru apărarea împotriva atacurilor piranha. Dieta lor se bazează însă pe plancton, crustacee și pești mai mici, precum și alte creaturi mici care cutreieră regiunea.

El nu reprezintă nicio amenințare pentru ființele umane, cu toate acestea, pescuitul său nu este ușor, iar mulți pescari ajung să fie grav răniți atunci când încearcă să exercite această practică. Un singur pește din această specie dă 60 de kilograme de carne, care bucură ochii oricui. În anii ’70, s-a înregistrat un declin al acestei specii în mai multe părți ale Amazonului, determinând autoritățile să limiteze pescuitul.

- Advertisement -

De ceva vreme, peștele nu mai este văzut, întrucât comunitățile din jurul bazinelor se străduiesc să protejeze aceste animale, zi de zi.