7 situații care ar putea indica că ești în pericol

- Advertisement -

De la plicuri în mașină până la lucruri ciudate pe capotă, escrocii vizează pe toată lumea, indiferent de vârstă și antecedente. Din aceasta cauza trebuie sa avem grija si sa fim atenti la tot ce se intampla in jurul nostru.

Noi in acest articol dorim sa va prezentam o serie de situații care ar putea indica ca sunteti in pericol si va explicam cum trebuie procedat in fiecare situatie in parte.

1. Plic pe scaunul masinii

Găsirea unui plic pe scaunul pasagerului, chiar dacă sunteți sigur că mașina dvs. a fost blocată, înseamnă că cineva a reușit să pătrundă în ea. Dar acesta nu este sfârșitul acestei înșelătorii. În interiorul plicului, puteți găsi un mesaj de genul:

- Advertisement -

„Stimate domnule / doamnă, am testat sistemul de securitate al mașinii dvs. și după cum vedeți, acesta poate fi ușor divizat. Deci, ne așteptăm să ne plătiți pentru acest test și, în schimb, vă vom trimite pe cineva care va instala de fapt un sistem mai bun. ”

Dar este mai bine să nu o faci. Pentru că daca trimitem bani către oameni care ne amenință îi încurajam să o facă din nou. Contactați poliția și verificați în mod regulat sistemul de alarmă al mașinii dvs. utilizând un serviciu de încredere pentru mașină.

2. Sticlă de apă pe capota mașinii

Dacă observați o sticlă de apă pe capota mașinii, nu o atingeți și conduceți la poliție pentru a verifica dacă există un tracker GPS pe mașină. Acest lucru se datorează faptului că tactica sticlei de apă este utilizată de răpitori și traficanți pentru a vă face să ieșiți din mașină și să deveniți o victimă.

3. Contor de taxi spart

- Advertisement -

Când intri într-un taxi și șoferul îți spune că contorul nu funcționează, ieși imediat. Nu-l lăsa să înceapă să conducă. Ați putea fi taxat mult mai mult decât face cursa, mai ales dacă sunteți turist.

4. Serviciu de remorcare de la străini

Dacă aveți nevoie de ajutor pe drum, este mai bine să stați departe de străinii care vă oferă ajutor, cu excepția cazului în care credeți că este sigur să-l acceptați. Există câteva companii de remorcare care vor profita de cei care sunt blocați.

Deci, dacă un camion de remorcare se oprește și nu este cel pecare l-ati solicitat, nu acceptați ajutorul lor. Acest lucru se datorează faptului că cel mai probabil vă vor supraîncărca și nu vă vor elibera mașina până nu le veți plăti.

5. Parcați mașina lângă o dubă

- Advertisement -

Parcarea mașinii lângă un vehicul mai mare poate fi uneori o alegere proastă. Acest lucru se datorează faptului că vă obstrucționează vederea și ați putea fi cu ușurință ținta unui escroc. Deci, este mai bine să nu parcați lângă vehicule precum camionete de marfă.

6. Banca vă solicită numărul PIN

Un lucru de reținut este că banca dvs. nu va cere niciodată parole bancare sau numărul PIN. Deci, dacă cineva care spune că sună de la bancă vă cere parole și numere PIN închideți imediat. Apoi, găsiți numărul de telefon al băncii dvs. de pe site-ul oficial al acestora, pe pagina „contactați-ne” și sunați pentru a le explica ce s-a intamplat.

7. Vi s-a cerut să plătiți într-un mod neobișnuit

O companie reală nu vă va cere să plătiți prin Western Union, MoneyGram sau chiar prin carduri cadou și vouchere. Dacă o fac, este un semn că ați fost contactat de o companie de escrocherii. De asemenea, dacă te grăbesc să faci transferul rapid, stai departe de ei și nu-i plăti.