6 semne că ești sub stres constant, dar nu-ți dai seama de acest lucru

- Advertisement -

Nu este întotdeauna ușor să te așezi și să spui ce te deranjează. S-ar putea să nu ai timp nici măcar pentru asta, sau pur și simplu ai putea crede că totul este perfect în viața ta. Cu toate acestea, corpul tău nu minte niciodată și, atunci când nu reușești să-l asculți, primești diferite „mesaje” de la el.

Acestea fiind spuse noi in acest articol dorim sa va prezentam 6 semne care ne indica ca traim sub stres constant.

1. Scrâșnești din dinți.

Cea mai mare cauză a șlefuirii dinților este stresul . S-ar putea să te trezești că scrâșnești din dinti în timpul zilei sau în timp ce dormi. Unul dintre semnele revelatoare că ai luat acest obicei este durerea maxilarul a doua zi dimineață. Este o idee bună să folosiți un dispozitiv de protecție pentru a vă proteja dinții sau să mergeti la terapie.

- Advertisement -

2. Transpiri mereu prea mult.

Transpirația apare din mai multe motive: exerciții fizice, temperatura ridicata sau când creierul tău percepe o amenințare. Cu toate acestea, dacă transpiri în mod constant, ar putea fi un semn că ești prea anxioas . Corpul nostru trebuie să elimine toată apa prin piele, apoi prin rinichi, pentru a nu folosi toaleta chiar în mijlocul acestui proces de „aparare”.

3. Pierzi mai mult păr decât de obicei.

Caderea parului ar putea fi un semn de stres ascuns. Tulburările emoționale pot perturba faza de creștere a ciclului părului. Chiar dacă nu s-a întâmplat nimic groaznic recent,  căderea părului apare dupa o anumita perioada. Deci, s-ar putea să experimentați căderea părului la 6-12 săptămâni după un eveniment stresant.

- Advertisement -

4. Ai pete rosii

Dacă nu suferiți de alergii, dar totuși aveti pete rosii pe piele, este posibil să fi trecut printr-un roller coaster emoțional. Mai mult, poți chiar să ai pete roșii în gură din cauza stresului . S-ar putea să fi fost atât de influențat emoțional încât corpul tău a eliberat unele substanțe chimice care au schimbat răspunsul corpului tău la celelalte funcții ale sale.

5. Ochiul îți zvâcnește tot timpul.

Stresul poate da semnale neobișnuite creierului și mușchilor feței. În consecință, ochiul îți zvâcnește incontrolabil. Este posibil să observați mișcarea involuntară a pleoapei inferioare sau, în cazuri rare, a celei superioare. În unele cazuri, spasmele durează săptămâni sau chiar luni.

6. Gura ta este întotdeauna uscată.

- Advertisement -

Dacă ți-e sete în mod constant și nu ai mâncat nimic sărat, fii atent la sănătatea ta emoțională. Perioadele prelungite de stres iti blocheaza glandele salivare, lasandu-te cu gura uscata. De asemenea, s-ar putea să întâmpinați dificultăți la înghițire.