16 Super puteri umane din viața reală

- Advertisement -

16. Capacitatea de stocare a memoriei creierului este egală cu 1 petabyte (sau 1.000 terabytes).

Oamenii de știință ai Universității Texas au descoperit că o sinapsă (spațiul dintre celulele neuronale) are capacitatea de stocare de 4,7 biți. Cunoscând întregul număr de sinapse, capacitatea de stocare a memoriei creierului este egală cu 1 petabyte – de 10 ori mai mult decât se credea anterior. Dacă acest volum de memorie este prezentat ca un fișier grafic, versiunea sa tipărită ar avea o lățime de 7,9 inci și o lungime de aproximativ 253 miliarde de picioare.

15. Șansa de a face un atac de cord este mai mare lunea decât în ​​orice altă zi a săptămânii.

- Advertisement -

14. Oasele umane sunt de câteva ori mai dure decât betonul.

Oasele noastre sunt fabricate dintr-un material compozit: sunt dure și elastice în același timp. Oasele sunt alcatuite din hidroxilapatit de calciu (aproximativ 60%) și colagen, astfel încât structura lor este rezistentă la fracturi.

13. Trebuie să ardeți 7.700 kcal pentru a pierde 2,2 kilograme.

Când slăbim activ, excesul de grăsime cade în dioxid de carbon și apă, care este însoțit de eliberarea de energie. Pentru a scăpa de 2,2 kilograme de grăsime, trebuie să ardeți cam 7.700 kcal. Este echivalent cu 10 ore de alergare continuă, 16 ore de înot sau un maraton de dans de 24 de ore.

- Advertisement -

12. Suprafața totală a plămânilor umani este egală cu suprafața totală a unui teren de tenis.

11. Sughițul poate dura ani de zile.

Americanul Charles Osborne a fost inclus în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness pentru sughit continuu timp de 68 de ani (1922-1990). Sughițul lui s-a oprit într-o zi fără niciun motiv. Fără să acorde atenție acestei situații supărătoare, Charles a trăit o viață deplină, a avut o familie și a decedat la vârsta de 96 de ani.

10. Oamenii au mult mai mult de 5 simțuri.

Gustul, vederea, atingerea, mirosul și auzul nu sunt singurele simțuri pe care le avem. Oamenii de știință numără de la 9 la 20 de simțuri, după diferite estimări. Ele sunt, de exemplu, simtul timpului, căldurii, echilibrul și propriocepția (înțelegerea poziției propriilor părți ale corpului). Din cauza acestui ultim simț, nu ne înșelăm niciodată când ne atingem nasul. Știm doar unde este, chiar dacă nu vedem nimic.

9. Corneea ochiului este singura parte a corpului care nu are vase de sânge.

- Advertisement -

8. Majoritatea copiilor se nasc cu ochi albaștri.

Majoritatea bebelușilor au ochi albaștri când se nasc, dar culoarea se poate schimba în timp. Se explică prin melanină, care este responsabilă de culoarea ochilor. Cu cât corneea are mai multă melanină, cu atât ochii sunt mai întunecați. Copiii cu piele deschisă au o cantitate prea mică din acest colorant, dar culoarea se schimbă în timpul producției sale.

7. Embrionul poate vindeca mama.

S-a observat că 50% dintre femeile care au avut cardiomiopatie s-au simțit bine în timpul sarcinii, fără nicio vindecare. Explicația este în celulele stem ale copilului, care sunt capabile de a restabili țesuturile vătămate de o femeie.

6. Femeile clipesc de două ori mai des decât bărbații.

5. Ochii se inchid in timp ce stranutam pentru a nu lasa bacteriile sa intre.

4. Ești cu aproximativ 0,4 „mai înalt dimineața decât seara.

3. Urechile umane sunt capabile să „audă” molecule.

2. Nici un exercițiu nu garantează pătrătele.

1. Ochii pot avea mai mult de o pupilă

Problema se numește „policoria”.