15 destinații de călătorie foarte populare care au dispărut în ultimul timp

- Advertisement -

O persoană modernă nu poate sta liniștită. Nu putem sta locului stiind ca există atât de multe lucruri interesante, necunoscute, interesante și surprinzătoare în lume. În plus, stilul de viață modern și munca online ne permit să părăsim zona de confort și să mergem în căutarea aventurii, continuând sa castigam bani de la distanță.

Turismul s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp. Există o mulțime de destinații turistice în lume care sunt gata să primească turiști, să-i încânte și să-i surprindă cu priveliștile și locurile interesante.

Dar astăzi ne vom concentra asupra destinațiilor turistice care din mai multe motive nu mai sunt disponibile publicului.

1) Licitație de ton in Tokyo

- Advertisement -

Tokyo nu este doar un oraș modern cu zgârie-nori, lumini puternice, temple tradiționale și grădini frumoase. Aici, licitația de pește a fost odată populară și căutată în rândul turiștilor, care a existat timp de aproximativ 80 de ani. Dar, în 2018, a fost închis publicului.

La piața de pește, se putea asista la vânzarea unui ton uriaș, pentru care oamenii au dat mii sau chiar milioane de dolari la licitație.

2) Golful Maya, Ko Phi Phi din Thailanda

3) Vedere uimitoare asupra Penn Station din Pennsylvania, New York

- Advertisement -

Astăzi este unul dintre cele mai populate locuri din oraș, lipsit de toată frumusețea arhitecturală care ar putea fi observată în acest loc acum doar 100 de ani. Inițial, după construcția sa, această stație a fost o întreagă metropolă, care a inclus două blocuri cu un interior uimitor și un design minunat.

Dar anii au trecut, totul s-a schimbat și clădirea gării a fost demolată până la fundație. Astăzi stația s-a schimbat de la o stație la sol la una subterană funcțională.

4) Podul iubirii din Paris

Din 2015 autoritățile au emis un ordin de tăiere a zeci de mii de încuietori, care cântăresc foarte mult . Astăzi, Pont des Arts arată ca un pod obișnuit, cu balustrade goale, fără niciun lacat.

5) Podul natural din Malta

- Advertisement -

Natura Maltei nu va lăsa pe nimeni indiferent. A existat un arc stâncos creat chiar de Mama Natură până în 2017, care a fost numit Fereastra Azure. Dar în martie 2017, în timpul uneia dintre cele mai puternice furtuni, arcul s-a prăbușit. Și eroziunea rocilor calcaroase a contribuit la acest lucru. Dar nici măcar prăbușirea nu i-a oprit pe turiști sa vina aici din nou și din nou.

6) Mormântul lui Iona în Irak

Acest monument unic a căzut în timpul exploziilor, la fel ca alte zeci de repere din Irak, Siria și Afganistan. Amintirea lor va trăi doar în fotografii.

7) Zidul Berlinului în Germania

Zidul de 155 de kilometri a împărțit nu numai țara în două părți, ci și sute de familii care au trait pe teritoriul statului. După căderea zidului, acest eveniment a fost sărbătorit nu numai de locuitorii Germaniei, ci întreaga lume s-a bucurat de reintregirea familiilor.

Secțiuni izolate ale peretelui au supraviețuit până în zilele noastre, ca amintire a acelor vremuri.

8) Marea Barieră de Corali în Australia

Zonele mari de corali din Bariera de Corali din Australia m0r în urma încălzirii globale care a cuprins planeta și a poluanților constanți ai apei. Potrivit experților, dacă acest lucru continuă, recifele pot dispărea complet până în 2050.

9) Peșterile Altamira din Spania

10) Camera de chihlimbar în Rusia

11) Pioneer Cabin Tree din California

12) Palatul Tuileries din Paris

13) Ghețarul Chacaltaya din Bolivia

Nu cu mult timp în urmă, ghețarul Chacaltaya din Bolivia a fost considerat una dintre cele mai înalte stațiuni de schi din lume, cu pante lungi acoperite cu gheață și zăpadă. De la o înălțime de 5000 de metri, vederea este pur și simplu încântătoare.

Dar astăzi ghețarul s-a topit aproape complet și în locul său a ramas doar un munte. Turiștii vin aici în principal pentru a vizita Lacul Titicaca.

14) Terase roz și albe în Noua Zeelandă

Terasele roz și albe, numite și piscine naturale în Noua Zeelandă, au fost considerate minuni ale lumii.
Dar erupția vulcanului Tarawera din 1886 a dus la distrugerea teraselor de către lava vulcanică.

15) Statui de Buddha din Bamiyan în Afganistan

În 2001, talibanii au distrus în mod deliberat două statui în timpul războiului civil din Afganistan. Tot ce a mai rămas din ele sunt ruine, care sunt deschise publicului astăzi.