10 fenomene naturale atât de rare încât sunt greu de crezut

- Advertisement -

1 – Scara Lunii

În Australia, de mai multe ori pe lună, în lunile martie până în octombrie, reflectarea lunii în apă creează o iluzie impresionantă de o scară care duce spre cer. Turistii se aduna in orasul mic de 10.000 de locuitori din Broome, unde efectul este destul de vizibil. Evenimentul este atât de celebru la fața locului, încât pe lângă oamenii care urmăresc evenimentul, există și o serie de suveniruri tematice .

2 – Marea de „cappuccino”

- Advertisement -

Ultima dată când marea de cappuccino a fost văzută în largul coastei Țării Galilor, a fost atât de multă spumă încât a fost suficientă pentru a ascunde chiar plaja și casele de pe coastă.

Spuma are o nuanță brună din cauza murdăriei, a resturilor de pește și a algelor. O maree puternică o duce spre coastă. Deși pare apetisant, cu siguranță nu merită să încercați să gustați.

3 – Arbori înghețați

În 2015, fotograful italian Niccolo Bonfadini a mers în Laponia pentru a face o ședință foto de iarnă. Pe fondul temperaturilor de -40 grade Celsius, el a surprins aceste fotografii magnifice.

- Advertisement -

Activitatea sa a fost chiar recunoscută de NASA, chiar apărând pe site drept „Imaginea săptămânii”.

4 – Norul negru

Migrația pasarilor europene este un fenomen uimitor. Miliarde de păsări întunecă pur și simplu cerul. La sfârșitul lunii martie, păsările zboară în peninsula scandinavă a Europei prin Danemarca. Și se întorc inapoi la mijlocul toamnei.

În 1998, în Danemarca, din cauza migrației păsărilor, a fost necesar să se aprindă luminile în timpul zilei din cauza numărului mare de păsări care au acoperit cerul.

5 – Oceanul neon incandescent, Oceanul Indian

Ani de zile, cei care au navigat pe Oceanul Indian au fost martorii unei vederi magice și unice: întinderi de apă incandescente. Lumina biologică este produsul fitoplanctonului.

- Advertisement -

6 – Canada

Acest lac este situat în partea de est a văii Similkameen. Pe măsură ce apa lacului se evaporă, lasă în urmă aceste găuri ciudate. Fiecare cerc este colorat diferit datorită varietății de minerale găsite în el.

7 – Web Fields, Australia

Acest fenomen este atât de rar, încât se produce doar atunci când păianjenii fug de inundații sau de orice altă catastrofă similară. Ei sunt apoi capabili să facă o mare pătură pe câmpuri vaste, chiar amenințând habitatul din apropiere.

8 – Parcul Geologic Național Zhangye Danxia, ​​China

9 – Catatumbo Lightning, Venezuela

Această viziune a fulgerului apare în Venezuela. Atunci când fronturile calde și reci se întâlnesc acolo unde râul curge în Lacul Maracaibo, acesta formează condițiile potrivite pentru acest fenomen. Mlaștinile din apropiere emit gaz metan, îmbunătățind conductivitatea electrică a norilor, ceea ce contribuie, de asemenea, la provocarea acestor fulgere care pot dura până la 10 ore.

10 – Salar de Uyuni, Bolivia

Această frumusețe apare în anotimpurile ploioase, transformându-se într-o oglindă naturală. Oamenii o numesc „oglinda cerului”.